Nieuws

Steeds weer probeer ik iets nieuws uit. Of ik krijg een nieuw idee aangereikt in gesprekken met anderen. Of ik heb iets geschreven. Kijk maar eens hieronder.

  1. Met ingang van 1 september 2020 ben ik als Adviseur Identiteit in dienst van koepelorganisatie Verus. Ik ga verder op de mooie weg van schoolidentiteit en levensbeschouwelijk onderwijs. Nu niet langer in de wereld van het HBO, maar bij een landelijke organisatie die veel optrekt met de onderwijsprofessionals in het veld.
  2. Wist je dat ik graag een theatrale presentatie verzorg? Zo mocht ik op 13 januari 2020 een korte inleiding verzorgen op een lezing van Gert Biesta. Dit werd een voorstelling die een inkijkje gaf in speerpunten van Biesta.

2.Vlak voor de kerstvakantie van 2019 mocht ik samen met drie inspirerende collega’s een artikel plaatsen op de website van het onderwijsmagazine Didactief. Hierin lees je een pleidooi voor levensbeschouwelijk onderwijs dat midden in de samenleving staat en dat te herkennen is in het initiatief van Curriculum.nu. Lees maar eens hier.

3. Op 18 september 2019 deed mijn opinieartikel in Trouw veel stof opwaaien. Ik ontving heel positieve reacties. Lees het artikel hier.

4. Ken je PechaKucha? Dat was iets nieuws voor mij: je presenteert een boodschap in 20 dia’s. Aan elke dia mag je 20 seconden aandacht besteden. Een mooie manier om bondig je punt te maken. Zie hieronder mijn bijdrage aan PechaKucha Veenendaal op 25 september 2019. Dan zie en hoor je ook iets meer over mijn gedachten bij het thema ‘En hij leefde nog lang en gelukkig: God op school’.