Nieuws

Steeds weer probeer ik iets nieuws uit. Of ik krijg een nieuw idee aangereikt in gesprekken met anderen. Of ik heb iets geschreven. Kijk maar eens hieronder.

  1. Door middel van theater open ik graag het gesprek. Daarvoor heb ik namens Verus verschillende voorstellingen geschreven. Ze gaan over onderwijs waarin (levensbeschouwelijke) verhalen, persoonsvorming en diversiteit een podium krijgen.
    Wil je dus eens een andere studiedag? Zoek je een theatrale insteek? Kijk dan eens op de theaterpagina van Verus!

2.Eind januari 2022 is er een verhalenbundel op de markt waaraan ik als redacteur en auteur een bijdrage mocht leveren: ‘Een wereld vol kleuren’. De bundel bevat 43 verhalen voor kinderen van alle basisschoolleeftijden. Alle verhalen gaan over een vorm van diversiteit: in de samenleving, wereldwijd, in de klas. Denk aan levensbeschouwelijke en seksuele verschillen, aan lichamelijke, verstandelijke, culturele, sociaal-economische verschillen, verschillen in talenten, in keuzes, in gezinssamenstelling, in nationaliteit. Elk verhaal is voorzien van een aantal open gespreksvragen.
Met trots mag ik zeggen dat het prachtig is geworden!
Ben je nieuwsgierig naar het boek? Kijk dan voor meer info op: https://www.kwintessens.nl/verhalenboeken/een-wereld-vol-kleuren

3. Ken je PechaKucha? Dat was iets nieuws voor mij: je presenteert een boodschap in 20 dia’s. Aan elke dia mag je 20 seconden aandacht besteden. Een mooie manier om bondig je punt te maken. Zie hieronder mijn bijdrage aan PechaKucha Veenendaal op 25 september 2019. Dan zie en hoor je ook iets meer over mijn gedachten bij het thema ‘En hij leefde nog lang en gelukkig: God op school’.