Over Erik

 

Ik houd van verhalen: persoonlijke verhalen van mensen, geschreven verhalen, gespeelde verhalen. Daarom geniet ik van het schrijven van verhalen voor kinderen, het spelen en vertellen van een verhaal en van lezen. Ik heb ruime ervaring met al deze activiteiten. Zie bijvoorbeeld de volgende publicaties: Harde kern, Hoi, wat denk jij? en heel recent Een wereld vol kleuren.

Mijn eigen verhaal begon in 1972 in het Groningse Hoogkerk. Als kind bezocht ik de Rehoboth-basisschool in Oldekerk en de middelbare school in Leek. Later werd ik opgeleid tot leerkracht en HBO-theoloog. Met ruime werkervaring in zowel het basisonderwijs als de protestantse kerk studeerde ik Levensbeschouwelijke Vorming aan de Vrije Universiteit. Sinds 2005 was ik docent Levensbeschouwelijke Vorming voor studenten van de PABO. Vanaf 2018 vervulde ik de functie van associate lector Levensbeschouwelijke educatie en diversiteit namens het lectoraat Theologie en levensbeschouwing van Windesheim. Op dit moment ben ik Adviseur Identiteit bij Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. Zie deze site voor meer info over wat we allemaal doen.
Zie voor veel meer interessante info mijn LinkedIn-profiel.

Ik ben getrouwd met Margriet en heb twee prachtige dochters, Berit en Silke. Ik woon in het schilderachtige en centrale Amersfoort.